Drewniane formy do pieczenia - zdrowa i ekologiczna alternatywa
Ekologiczne drewniane formy do pieczenia
Drewniane formy do pieczenia można używać wiele razy i nie obawiać się, że ulegają uszkodzeniu podczas obróbki termicznej w piekarniku. Co więcej, mogą zostać także użyte jako naczynie do mrożenia. Nasze prostokątne formy wykonane z drewna topoli, dodatkowo wykładamy pergaminowym, silikonowanym papierem do pieczenia.
Surowiec na drewniane formy do pieczenia pozyskiwany jest ze starannie wyselekcjonowanych gatunków topoli. Materiał ten charakteryzuje się dużą twardością i trwałością. Dzięki temu formy do pieczenia z drewna mogą być z powodzeniem używane do intensywnego pieczenia chleba np. w ekologicznych piekarniach, manufakturach lub restauracjach, hotelach i pensjonatach, które szczycą się pieczywem z własnego wypieku.
Prezent dla eko entuzjastów
Nasze drewniane formy do pieczenia są bardzo trwałe. Kiedy spełnią już swoje zadanie, całkowicie rozkładają się w naturze, ponieważ są biodegradowalne. Szukasz oryginalnego prezentu dla eko entuzjasty z zamiłowaniem do samodzielnego wypiekania chleba, ciast i pasztetów? Drewniane formy do pieczenia mogą być strzałem w dziesiątkę! Doskonale łączą się z zamiłowaniem do życia w harmonii z naturą, tradycji wypiekania chleba i próbowania dawnych przepisów. Wartość prezentu docenią wszyscy lubiący ekologiczny styl życia.
Forma drewniana 235x115x75 na duży chleb
Z wyselekcjonowanego drewna topoli wykonana została forma drewniana 235x115x75 mm do pieczenia dużego chleba. Prostokątny kształt idealnie nadaje się także do upieczenia keksu, babki lub piernika. Jeżeli szukasz naczynia do wypiekania pasztetu, forma drewniana z łuszczki drzewnej z topoli jest idealnym wyborem! Model jest dodatkowo wyłożony papierem do pieczenia.
Tradycja pieczenia chleba w domu
Forma z drewna inspiruje do sięgania po tradycyjne przepisy na domowy chleb. Jeszcze pół wieku temu, w domach na wsi, były piece chlebowe. Każda gospodyni samodzielnie piekła chleb 2-3 razy w tygodniu. Drewniane formy do pieczenia przykrywało się dużymi liśćmi chrzanu, by chleb nabrał aromatu i zachował świeżość na kilka dni.
Widać obecnie powrót do tradycji pieczenia własnego chleba. Jeśli Ty także pragniesz zacząć wypiekać własne pieczywo w domu w możliwie najbardziej naturalny sposób, to wybór drewnianych form do pieczenia będzie strzałem w dziesiątkę. Korzyści dla zdrowia z pewnością będą szybko widoczne!
W naszej ofercie znajdziesz formy do wypieku dużych i małych bochenków. Forma drewniana 110x100x50 na mini chleb to idealna propozycja dla gospodarstw agroturystycznych. Śniadanie z mini bochenkiem to magnes, który przyciągnie wielu gości.