W jaki sposób przygotować się do sezonu foodtruckowego? Poznaj nasze propozycje!
Wiosna i lato to okres, kiedy sporo aktywności przenosi się na świeże powietrze. Jedną z nich jest jedzenie poza domem. W tym czasie w wielu miejscach pojawiają się foodtrucki, w których można zamówić ulubione dania i cieszyć się nimi na przykład na łonie natury. Jednak do tego niezbędne jest zgromadzenie akcesoriów gastronomicznych, które umożliwiają przyrządzanie i podawanie potraw w takich warunkach. Dowiedz się, w jaki sposób możesz przygotować się do sezonu foodtruckowego i w jakie produkty musisz się wyposażyć.
Czego potrzebujesz, by rozpocząć sezon foodtruckowy?
Serwowanie klientom jedzenia poza lokalem gastronomicznym, mając do dyspozycji jedynie niewielką przestrzeń foodtrucka, potrafi być wymagające. Często też takie samochody stoją w miejscach, gdzie nie ma dostępnej infrastruktury umożliwiającej spożywanie zamówionego dania przy wygodnym stoliku. W związku z tym niezbędne jest takie wyposażenie, by takie warunki nie uniemożliwiły cieszenia się daną potrawą. Dlatego koniecznie zaopatrz się w odpowiednie akcesoria gastronomiczne, które nie tylko pozwolą Ci przygotować wybrane smakołyki, ale też wygodnie je podawać. Na rynku istnieje bowiem kilka niezawodnych rozwiązań, idealnych na takie właśnie okazje.
Odpowiednie wyposażenie Twojego foodtrucka
Sezon foodtruckowy z pewnością zaczniesz od zaplanowania menu i potraw, jakie będą przez Ciebie przygotowywane. Gdy wszystko będzie już ustalone, możesz skupić się na akcesoriach gastronomicznych, jakie będą Ci potrzebne. Inaczej podaje się bowiem frytki na festiwalu muzycznym, a inaczej makaron czy burgera podczas wydarzenia za miastem. W związku z tym musisz zdecydować, czy niezbędne będą na przykład jednorazowe talerze czy może papierowe opakowania i ekologiczne sztućce. Charakterystyka Twoich dań to odpowiedź na pytanie, jakie produkty będą Ci niezbędne podczas sezonu.
Jednorazowe sztućce i opakowania dla foodtrucków
Nie da się ukryć, że potrawy z foodtrucka najczęściej serwowane są w miejscach, gdzie nie ma rozwiniętego zaplecza gastronomicznego, zatem powinny być one podawane w taki sposób, by ich spożycie nie było problemem nawet bez miejsca siedzącego. Warto zatem przed sezonem zainwestować między innymi w jednorazowe naczynia oraz sztućce. Przydadzą się też papierowe serwetki gastronomiczne do wycierania ewentualnych zabrudzeń, o które łatwo podczas jedzenia. Tego typu akcesoria Twoi klienci z łatwością wyrzucą do kosza na śmieci tuż po tym, jak już zakończą swój posiłek, zatem nie będzie problemu między innymi ze zmywaniem. Ważne są też solidne, kartonowe opakowania i pudełka, które pozwolą serwować potrawy na wynos. Są one tak istotne w przypadku foodtrucków, jak papilotki na babeczki w cukierni.
Szeroka oferta akcesoriów gastronomicznych w sklepie PapilArt
Odpowiednie przygotowanie do sezonu foodtruckowego to gwarancja sukcesu, zatem zaopatrz się w niezbędne akcesoria gastronomiczne, które ułatwią serwowanie różnych potraw. W ofercie sklepu PapilArt znajdziesz szeroki asortyment różnych jednorazowych naczyń, sztućców, papierowych opakowań czy serwetek, dzięki którym łatwo i wygodnie podasz klientom przygotowany posiłek. Zaopatrz się w niezbędne produkty i zacznij ten sezon bez żadnych problemów!